Nallikari on tunnettu julkinen virkistyspalveluja tarjoava matkailualue Oulussa. Alue sijaitsee Hietasaaressa, noin kolmen kilometrin päässä Oulun keskustasta. Nallikari tunnetaan lähes kilometrin pituisesta hiekkarannasta ja hitaasti syvenevästä vesialueestaan, joka houkuttelee niin paikalliset kuin turistitkin alueelle uimaan ja ottamana aurinkoa kesäisin.

Nallikarin Lomakylässä on 79 lomamökkiä vuokrattavaksi, ja sen lisäksi alueelta löytyy matkailuajoneuvoalue, leirintäalue, Kylpylähotelli Eden, minigolf sekä palloiluhalli. Perheen pienimmille touhua ja toimintaa löytyy Vauhtipuistosta sekä ponipihalta. Vuoden 2014 kunnostustöiden myötä alue tarjoaa entistä monipuolisempia virkistyspalveluita sekä yhä esteettisemmän ympäristön alueen käyttäjille.

Neljän tähden lomakylä

Nallikari tarjoaa ympärivuotisia lomapalveluita. Matkailijat pääsevät valitsemaan mieleisensä majoituksen villoista ja lomamökeistä, ja kesäisin myös leirintämökeistä sekä telttailualueesta. Hotellikylpylä Eden tarjoaa yöpymisvaihtoehdon todellisen luksuksen ystäville. Matkailijoita hemmotellaan myös saunalla ja kokoustiloilla sekä kahvilalla ja ravintolalla, jotka kaikki löytyvät alueelta. Kaikki majoitusalueet ovat kävelymatkan päässä Nallikarin ylpeydestä, Hietasaaren hiekkarannoista.Nallikarin lomakylä on vain lyhyen kävely- auto- tai pyöräilymatkan päässä Oulun keskustasta. Nopeimmin ja helpoiten keskustaan pääsee suoraa kevyen liikenteen tietä historiallisen Pikisaaren läpi. Tämä saaristoreitti yhdistää Pikisaaren ja Nallikarin Oulunjoen ylittävällä sillalla, jonka maisemat ovat näkemisen arvoiset niin kesällä kuin talvellakin.

Oulun keskustaan Nallikarista pääsee toki myös autolla sekä bussilla. Automatka on noin neljän kilometrin pituinen. Hauskimmalla tavalla matka taittuu minijuna Potnapekan kyydissä, joka liikennöi Nallikarin ja Rotuaarin väliä säännöllisesti kesäaikaan.

Välinevuokraus takaa hauskat hetket kesällä ja talvella

Nallikarin Lomakylän vastaanotosta voi vuokrata kaikenlaisia välineitä omatoimiseen harrastamiseen. Kesäiseen kulkemiseen vuokrattavissa on pyöriä ja skoottereita sekä yhden- ja kahdenistuttavia polkuautoja. Kesäisin Nallikarin hiekkarannan Majakalta voi myös vuokrata välineitä vesiurheilua varten. Polkupyöriä voi vuokrata myös talvella. Talvella voi vuokrata myös suksia, lumikenkiä ja potkureita.

Lasten Nallikari

Nallikari on todenteolla koko perheen matkailukohde. Perheen pienimmät ja vähän isommatkin löytävät paljon puuhaa ja touhuamista Hietasaaren erilaisista lapsiystävällisistä kohteista. Ponipihalla pääsee niin katsomaan kuin koskemaankin shetlanninponeja ja ratsastuskin onnistuu. Merimaisemissa ratsastaminen maastoreitillä on yksi ponipihan suosituimmista aktiviteeteista niin läheltä kuin kaukaakin tulleille vieraille.

Vauhtipuisto on nimensä mukaisesti täynnä vilskettä ja touhua. Puisto on oman kuvailunsa mukaisesti pienten ihmisten suuri huvipuisto, joka ohjaa lapsia omatoimiseen tekemiseen ja kokemiseen. Vauhtipuiston alueelle on vapaapääsy ja laitteisiin pääsee joko lipuilla tai rannekkeella. Kokeilemaan pääsee muun muassa superliukumäkeä, vekkulitaloa tai sähköautoja. Vauhtipuisto onkin monen matkan kohokohta pikkuväelle. Vauhtipuistossa on myös kahvio, josta saa pikkusyötävää hauskanpidon lomassa yllättävään nälkään. Vauhtipuisto on tosin avoinna vain kesällä. Kesäkauden avajaiset ovat yleensä vappuna.

Urheilua myös sisätiloissa

Nallisportissa pallot lentelevät ja mailat viuhuvat. Nallikarin palloiluhalliin voi tulla kuka tahansa pelaamaan esimerkiksi tennistä, squashia, golfia tai sulkapalloa. Päivittäin avoinna oleva halli tarjoaa hauskan ja edullisen tavan pitää yllä urheiluharrastusta myös lomalla.

Oulu Safarit

Eventtours järjestää kaikenlaista aktiviteettia aikuisille Nallikarin piirissä sekä läheisyydessä. Oulu Safarin erilaiset puuhapäivät sopivat erinomaisesti esimerkiksi rentoutuspäivään tai polttareihin. Kesällä pääsee muun muassa melomaan tai soutelemaan, heittämään saapasta, saunomaan, kokkikouluun, sauvakävelemään tai vaikka taikurikouluun. Melomaan pääsee myös yöllä. Talvella taas voit varata itsellesi ja ryhmällesi lumikenkäkävelyä, kelkka-ajelua meren jäällä, pilkkikisat, kuutamohiihtoa ja paljon muuta.

Talvikylä riemastuttaa talvivieraita

Nallikarissa riittää nauttimista myös talvella. Vuosittain helmikuusta huhtikuuhun avoinna oleva Talvikylä on täynnä lumisia puuhia niin lapsille kuin aikuisillekin. Talvikylän voi varata myös yritystilaisuuksiin sen aukioloaikojen ulkopuolella. Talvikylässä käy huvittelemassa vuosittain 30 000 vierasta kylän aukioloaikoina, ja vielä paljon lisää sen aukioloaikojen ulkopuolella. Talvikylä on ihanteellinen matkakohde esimerkiksi hiihtolomalaisille, mutta kylässä vierailee myös paljon ulkomaalaisia matkailijoita.Talvikylästä löytyy vuosittain vaihtuvia talvisia aktiviteettejä, kuten liukumäki, liukurikisa, hiihtoa, pilkkiä, kelkkailua, jne. Jokaiselle varmasti löytyy omanlaista ja mieluista tekemistä. Ulkomaisia matkailijoita myös erityisesti kiinnostaa Nallikarin jäätynyt meri, jonka päälle toisinaan pääsee luistelemaan tai vaikka vain kävelemään.

Hotellikylpylä Eden tarjoaa rentoutumista ja kulinaarisia elämyksiä

Break Sokos Hotel Eden on Nallikarissa sijaitseva kylpylähotelli. Hotellista löytyvät kaikki kylpylän mukavuudet vesiliukumäestä, poreammeista, ulkoilma-altaasta ja aaltokoneesta aina hierontoihin ja höyrysaunaan. Hotellin huoneissa on paljon valinnanvaraa hemmotteluasteen mukaisesti: Standard-huoneista löytyvät perustarpeet, kun taas hotellin luksushuoneessa, Seaview Suitessa, on lasitettu parveke, oma privaattisauna sekä kahvin- ja teentekotarvikkeet.

Kaikkiin huoneisiin kuuluu taulutelevisio, hiustenkuivain, silitysrauta sekä -lauta, kylpytakki ja kylpytossut. Huoneisiin on mahdollista lisätä vuoteita, joten huoneet sopivat erinomaisesti myös perhemajoittumiseen.

Kylpylähotelli on Oulun suurin ja monipuolisin hyvinvointikeskus. Kylpylä tarjoaa erilaisia hierontoja, hoitoja ja kylpyjä, sekä erikoishoitoja, kuten akupunktiota, fibromyalgiahoitoa ja vyöhyketerapiaa. Kokeile vaikka mutahoitoa tai intialaista päähierontaa.

Hotellin ravintolasta on näkymä merelle, joka tekee ravintolan nimestä, Maisemasta, osuvan. Hotellinaamupalalla kulinaristia hemmotellaan: tarjolla on kaikkea smoothieista suklaasuihkulähteisiin. Kylpylässä on myös allasbaari, joka tarjoaa pientä syötävää, hampurilaisia ja kahvilatuotteita vesileikkien lomassa nautittavaksi.

Privacy Policy